Заслужава ли си: biotrade Odorex Deo спрей против изпотяване?

Biotrade Odorex Deo Spray

Повишаването на температурите или по-точно настъпването на зверските жеги, се оказват голямо предизвикателство за хората със свръх активни потни жлези, а обикновените рол-они, често са неефективни. Тук на помощ се явяват специализираните продукти, чиято цел е да ограничат изпотяването. На такъв продукт попаднах за пръв път миналата година. Една маркетингова кампания ме запозна със съществуването на спрея против изпотяване на biotrade Odorex deo.

Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo
Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo

Изпробвах две мостри от спрея, но с тях не успях да придобия пълни впечатления. Дори в най-големите жеги нямаше неприятна миризма и определено се справяше добре с контролиране на изпотяването в третираната зона. Но открих други проблеми, чието съществуване исках да потвърдя със закупуването на пълноразмерна опаковка и повторно тестване. След три месеца ползване, определено мога да ви споделя впечатленията си и дали си заслужава или не.

Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo
Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo

Biotrade Odorex Deo е спрей против изпотяване, борещ се с неприятната миризма и осигуряващ 10-дневна защита с едно нанасяне. Прилага се три поредни вечери на чиста и суха кожа, а сутрин се отмива. Резултатите се поддържат веднъж на 10 дни с ново еднократно нанасяне. Не се препоръчва използване върху раздразнена кожа след епилация или бръснене, нито ако имате някакви ранички в третираната зона.

Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo
Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo

Продуктът се предлага с картонена кутийка, в която е поместен самият спрей. Върху опаковката има пълно описание как да се използва, както и препоръки за безопасност при употреба. Спреят разпръсква добре струята на фини капки.

Формулата е абсолютно водна и при поставяне са необходими 3-4 минути, за да впие в кожата. Не оставя лепкави следи, но има силен парфюмен аромат с ясно изразени нотки на алкохол, който се усеща около час след употреба.

В съставът се открива алуминиев хлорид, алкохол и метенамин.

Алуминиевите соли се използват често при продукти против изпотяване, защото имат свойството да правят потта неблагоприятна за развитие на бактерии. Могат да образуват свръхчувствителност, дразнение или обрив по кожата. Алуминиевият хлорид притежава способността да се натрупва в тялото. Няма доказателства, че е канцерогенно вещество, но солите запушват порите.

Метенаминът е друг интересен продукт, който се прилага в антиперспирантите. Той спада към групата на антибиотиците. Притежава антибактериално действие и елиминира бактериите причиняващи неприятни миризми. Не е канцерогенен. Може да доведе до свръхчувствителност, сухота и напукана кожа.

Пълният състав е:

Aqua, Alcohol, Aluminum Chloride, Glycerin, Methenamine, Parfum

Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo
Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo

При нанасяне, спреят лично върху моята кожа щипе доста и зоната се зачервява. След края на първоначалния курс, последващите третирания не ми докарват такъв дискомфорт и раздразненията са значително по-малки, които преминават за няколко часа. Първият път, в който тествах спрея, чак до сутринта усещах щипене на места. Може да е съвпадение, може и да си въобразявам, но в половината от случайте на използване ми се появява лека болка в зоната към гърдите, която преминава в рамките на минути, но е подобна, когато използвам рол-они с алуминиеви соли. Така, че ако имате чувствителност към тях ви препоръчвам да избягвате използването на този продукт.

Biotrade Odorex Deo Spray
Biotrade Odorex Deo Spray

Споменах, че тествах спрея още през изминалата година и тогава за първи път ми се появи силно зачервяване в зоната на подмишниците, но не преустанових употребата, защото няколко момичета ми писаха в Инстаграм, че е супер ефективен. Като човек, чиято терморегулация е силно изразена в обилно изпотяване, стиснах зъби и продължих да го прилагам. След 3-дневния курс ми се появи сухота и кожата изглеждаше като „напукана“, но тогава го отдадох на алкохола в състава. При сегашните ми тестове отново зоната се изсушава изключително много, като след ексфолиране (разбирайте хубаво почистване с гъба за баня), напуканото изчезва на 70% и на следващо къпане се елиминира до около 90%. Чак към ден 8, третираният участък успява да се възстанови и да не изглежда дехидратиран. Но трябва да призная, че продуктът е изключително ефективен по отношение на неприятната миризма. Резултатите при мен се задържат за около 8 дни, но третирам зоната чак към 10-тия ден, именно заради гореспоменатите проблеми.

Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo
Спрей против изпотяване Biotrade Odorex Deo

Що се отнася до изпотяването – да, третираната зона не се изпотява, но при мен започва да избива пот на неподозирани места. Навсякъде около подмишниците, където при нормални други условия никога не бих се изпотила. Интересното е, че в тези зони няма неприятна мизирма, но пък остават мокри следи.

Аз вече го използвам само, ако знам, че ще пътувам някъде или при специален повод, където не искам да се притеснявам, заради прекомерното потене. През останалото време нанасям обикновен рол-он.

Дали си заслужава?

Ако не сте с чувствителна кожа и нямате проблем с дезодорантите и рол-оните с алуминиеви соли, то най-вероятно Biotrade Odorex Deo ще ви хареса. Предотвратява неприятната миризма и ограничава силното потене. Но страдате ли от суха и много чувствителна кожа, бих ви посъветвала или да не го вземате изобщо, или да сте внимателни, ако желаете да го тествате. Появят ли ви се раздразнения, по-добре ще е преустановите употребата му.

Вие използвали ли сте серията Odorex на Biotrade?