Заслужава ли си: Бочко защитно мляко против ухапване от насекоми?

Бочко защитно мляко против ухапване от насекоми

Магията на почивните дни се крие в това да се събереш с приятели и да се забавлявате до късно, било то дори на най-обикновен пикник в парка. Но с топлото и влажно време пристигат и всички малки гадинки, които могат да те полазят или ухапят.

Не съм от хората, които имат фобия от всяка летяща/пълзяща твар, но тази година любимите ми комари, ме направиха луда и (не)щастлива. В рамките на няколко часа прекарани в игра на федербал в парка, получих сензационните, дори за мен самата двадесет и седем ухапвания по краката. Както можете да предположите, положението хич не беше весело и изкарах следващите няколко дни в опити да не си сваля кожата от чешене на сърбящите места.

Бочко защитно мляко против ухапване от насекоми
Бочко защитно мляко против ухапване от насекоми

Още на следващия ден отидох и си купих защитното мляко на Бочко против ухапване от насекоми по препоръка на приятелка. След няколко седмици тестове, реших набързо да ви споделя дали изобщо си заслужава и успява ли да ви предпази от гадинки.

Започвам с описание на продукта. Бочко защитно мляко е репелент, който е предназначен да предпазва от комари, кърлежи и пясъчни мухи. Прилага се върху откритите части на тялото, като е необходимо минимално количество, колкото да намокри кожата. Ефектът би трябвало да трае около 6 до 8 часа при комари, а за мухи и кърлежи – между 8 и 10 часа.

Млякото е под формата на бяла емулсия с много нежна формула, която лесно се разнася върху тялото. Впива добре и не оставя мазно или лепкаво усещане. Не се препоръчва контакт с очите, защото активното вещество може да причини сериозно парене и дискомфорт.

Описание и приложение на защитното мляко против ухапване от насекоми Бочко
Описание и приложение на защитното мляко против ухапване от насекоми Бочко

Опаковката е стандартна тубичка, която се затваря плътно и няма опасност да ви се разтече в чантата. Интересното е, че очаквах да не е много икономичен, но леката му формула позволява с много малко количество да се покрие доста голяма зона.

Това, което ми хареса е, че наистина работи. Откакто го използвам не съм имала проблеми с каквито и да е ухапвания. Не забелязвам и да ме лазят гадинки.

Друго, което също ми харесва е колко икономично и изгодно е то. Ароматът му е на лимонена трева и поне на мен ми е приятен, дори го намирам за леко освежаващ през лятото.

Суоч на защитното мляко против ухапване от насекоми Бочко
Суоч на защитното мляко против ухапване от насекоми Бочко

Минуси не успях да намеря.

В заключение ще ви споделя, че според мен и тестовете, на които подложих млякото – то напълно си заслужава. За цена от около 5,40 лв е прекрасен бюджетен репелент, който ефективно си върши работата. Също така трябва да спомена и това, че е лесно достъпен, защото може да се открие в почти всяка аптека, дрогерия или супермаркет. Ако търсите нещо, което да ви предпази от пълзящите и летящи гадинки – хвърлете едно око на защитното мляко на Бочко.