Ревю: Почистващ балсам за лице Clean it Zero

Banila Co Clean it zero

Правилното почистване на лицето е може би най-важната стъпка за поддържането на здрава и хубава кожа. Последните години стана изключително популярен методът на двойното почистване, който цели да премахне всички остатъци от грим. В основата му се корени използването на почистващо масло/олио или мицеларна вода като първа стъпка и измивна пяна/гел като втора. Продуктите на маслена основа имат способността да премахват и разтопяват слънцезащита и водоустойчиви гримове, без да нарушават водния баланс на кожата. С други думи казано, без да изсушават повърхностния слой.

Тествала съм няколко почистващи олиота през годините и едно от най-впечатляващите към онзи момент бе измиващото олио на Palmer’s. На по-късен етап срещнах друг любимец в лицето на почистващото олио на Cosrx, но при него формулата бе малко по-суха като усещане и се налагаше по-дълго масажиране върху кожата, за да премахне грима. Отново се справяше прекрасно с отстраняването на всякакви замърсявания, но ми се искаше нещо още по-добро. Така достигнах до почистващия балсам за лице Clean it Zero от Banila Co. Няма да ви лъжа, бързо се превърна в един от най-любимите ми продукти.

Banila Co Clean it zero

Започвам първо с опаковката, която страшно много ми хареса, най-вече заради наличието на шпатула, с чиято помощ по хигиеничен начин можете да си вземате от продукта. Самото бурканче пък е изработено от тежка матова пластмаса, която определено дава усещане за качество.

Clean it Zero e балсам, предназначен за премахване на водоустойчив грим и всякакви замърсявания по кожата. Формулата се трансформира в гладко масло, което почиства в дълбочина, без да изсушава повърхностния слой на лицето. Предлага се в няколко разновидности според нуждите на кожата.

Banila Co Clean it zero

Съставът е обогатен с витамини Е и С за по-здрав и свеж вид на кожата. Направи ми впечатление, че съдържа термална вода от японски извори, която притежава силни противовъзпалителни свойства. Останалата част са предимно растителни екстракти, емулиенти и почистващи агенти. За заинтересованите прилагам пълен състав:

Ethylhexyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, PEG-10 Isostearate, Synthetic Wax, Onsen-Sui, Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Tocopheryl Acetate, Fragrance, Ethylhexylglycerin, Water, 1,2-Hexanediol, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Aspalathus Linearis Extract, Angelica Archangelica Root Extract, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Polydiethyleneglycol Adipate/IPDI Copolymer, Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer, Acrylates/Methoxy PEG-15 Methacrylate Copolymer

Banila Co Clean it zero

Формулата наподобява восък. При допир с кожата се разтапя на масло и с малко количество можете да премахнете грима от цялото лице. Разнася се лесно и не причинява раздразнения, дори ако случайно попадне в очите. Нанася се върху сухо лице и се масажира в рамките на минута-две или до пълно премахване на очния грим. След това се добавя малко вода и продължавате да го масажирате, докато не се превърне в лека емулсия, която се изплаква с хладка вода.

Banila Co Clean it zero

Резултатите са впечатляващи. След изплакване няма никакви остатъци от грим, но въпреки това препоръчвам задължително употребата на втора стъпка, за да се премахне слоят, който остава след балсама. Наличието на емулиенти във формулата му, не позволява на продукта да навлезе в дълбочина, но ако разчитате, че хладката вода ще го премахне напълно от повърхността на кожата – не разчитайте. Използването на лека пяна или измивен гел след балсама е напълно достатъчен, за чисто лице.

Banila Co Clean it zero

Clean it Zero се справя отлично с премахването на слънцезащита и водоустойчиви продукти като например спиралата на Sephora Size Up!, която не веднъж се е противопоставяла на най-различни почистващи гелове, пяни, масла и други. При продължително използване не съм забелязала да ми запушва порите или да ми причинява каквито и да е проблеми. Не омазнява допълнително, нито пък изсушава. След употреба кожата е мека и нежна.

Като заключение мога да ви кажа, че почистващият балсам от Banila Co. е перфектно решение за вечерната ви рутина и премахването на всякакви остатъци от грим, независимо от типа на вашата кожа. Продуктът си върши работата страхотно, не оставя никакви следи от спирала или слънцезащита. Не нарушава естествения баланс на кожата и не я дехидратира или омазнява. Икономичен продукт е и е подходящ за пътуване, защото няма опасност да се разтече в багажа ви.

Количеството е 100 мл, а цената около 40 лв. Среща се още в разфасовки от 25 мл, 50мл и 180 мл.

А вие използвате ли почистващо олио или масло в ежедневната си рутина?