Ревю: Скраб и сорбе за тяло Linea Bio с папая

Скраб и сорбе за тяло Linea Bio Papaya с масло от бабасу

Преди известно време ви показах как да си направите евтин скраб за тяло и честно казано не очаквах статията да пожъне толкова голям успех, но да си призная, колкото и да обичам натуралната домашно приготвена козметика, понякога ми се иска да не губя време и да грабна нещо готово от близката дрогерия.

Ексфолиантите са един от продуктите, които приготвям само когато се нуждая от наистина хубав пилинг на цялото тяло, а това не се случва много често предвид сухата ми кожа. Но има случаи, в които искам набързо да се освежа като премахна мъртвите епидермални клетки и тогава често съжалявам, че не съм си подготвила предварително скраб. Това е и причината да си търся „готов продукт“, който да държа в банята за подобни случаи.

Днес ще ви разкажа за два нови продукта, които тествах последния месец – скрабът и сорбето за тяло с масло от Бабасу на Linea Bio*.

 Но дали наистина се справят успешно с почистването и хидратирането на кожата – ще ви разкажа по-надолу:

Скраб и сорбе за тяло Linea Bio Papaya с масло от бабасу
Скраб и сорбе за тяло Linea Bio Papaya с масло от бабасу

СКРАБЪТ ЗА ТЯЛО*

Започвам първо със скраба за тяло. То е съставен от натурални ексфолиращи частици на основата на захар, които се разтапят и се превръщат в нежна емулсия във вид на мляко. Подходящ е за кожа, която издържа на по-груб пилинг и не бих го препоръчала за много чувствителна кожа, защото може да я раздразни. Също така, както с всеки друг скраб, така и тук трябва да внимавате с натиска при ексфолиране, за да не разраните епидермиса си. 

Скраб за тяло Linea Bio с масло от Бабасу
Скраб за тяло Linea Bio с масло от Бабасу

Формулата е маслена и лесна за разнасяне, а при по-продължително втриване върху влажна кожа се превръща в емулсия подобна на мляко. Не оставя мазно усещане нито преди, нито след отмиване. След изплакване кожата остава много нежна и гладка, без да изглежда суха.

В съставът на скраба се забелязва наличие на четири вида растителни екстракти, сред които: кокосово масло,  масло от бабасу и екстракт от слънчогледови семки. Но също така се откриват SLS, парфюми, алкохол и оцветители. Продуктът не съдържа парабени, парафини и други минерални масла.

Формула на скраба за тяло Linea Bio с масло от Бабасу
Формула на скраба за тяло Linea Bio с масло от Бабасу

Личните ми впечатления от този продукт са само положителни. Лесен е за нанасяне, справя се добре с премахването на мъртвите клетки и не изсушава сухата ми кожа. Притежава страхотен аромат на сладка папая, които се задържа върху тялото дълго време след това.

СОРБЕТО ЗА ТЯЛО*

Сорбето притежава лека формула, която върху кожата се усеща много по-приятно от стандартните лосиони за тяло. Впива бързо и не оставя мазен филм. След нанасяне кожата е хидратирана и много мека.

Самата консистенция, както споменах е много пухкава и направо си наподобява на крем брюле с папая, което нанасяте върху тялото си. Но не го опитвайте на вкус, колкото и да ви се иска – не е толкова апетитно. Леката формула позволява по-бързо и лесно разнасяне, но това не го прави икономичен продукт. Използвам го в рамките на месец и вече съм преполовила кутийката.

Сорбе за тяло Linea Bio с масло от Бабасу
Сорбе за тяло Linea Bio с масло от Бабасу

Съставът е изчистен от парабени, парафини и SLS, но се забелязва наличие на парфюми и алкохоли. Друго нещо, което не ми допада са големият брой оцветители и сега ще ви обясня защо.

Опитът ми с този продукт като цяло е добър, но има едно нещо, които не ми харесва и то е както споменах – оцветителите в състава. Освен, че се грижат за красивия цвят на сорбето, те оцветяват и кожата, и ноктите включително. Имайте го предвид, защото не е особено приятно изживяване.

Формула на сорбето за тяло Linea Bio с масло от Бабасу
Формула на сорбето за тяло Linea Bio с масло от Бабасу

Но след като ви казах кое не ми харесва е време да ви споделя нещата, които ми харесаха. На първо място поставям формулата, която наистина впива бързо в кожата и оставя чувство за хидратация дълго след използването му. На второ място ми допада това, че можете да се облечете веднага след нанасяне, без да изпитвате лепкаво или мазно усещане. Освен това мирише адскииии вкусно! Ароматът остава върху кожата, без да е много силен или натрапчив, което пък е бонус, ако използвате парфюм веднага след употребата му. 

Overall, мога да обобщя, че и двата продукта ми харесаха, въпреки малките забележки към сорбето за тяло. Използвах ги както отделно, така и в комбинация и съм много доволна. Не изсушават кожата, а напротив – поддържат я хидратирана и свежа. 

Продуктите са ми предоставени от „Виан ТВ ООД“ за тестване. Публикацията по никакъв начин не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло базирани на лични тестове и впечатления!