Project Pan – Резултатите

Project Pan Резултати

Приятели, минаха два месеца от началото на „Project Pan“ и ето, че настъпи времето да ви покажа резултатите от него. За тези, които не са запознати с предизвикателството, можете да погледнете тук, а с останалите започвам да споделям какво постигнах.

Честно казано този къс период, който си поставих си беше направо екстремно приключение да стигна до дъното на част от продуктите, но пък с други се справих супер успешно. Нещата, с които не успях, ще продължа да използвам в близките месеци, с надеждата да ги изхвърля празни, но сред тях ще има и такива, с които ще се разделя още преди това.

Започвам с ружа на First Beauty и Golden Rose Blush-on. Първия си го използвах с голямо удоволствие и почти успях да изхарча напълно. Придава много естествена руменина на лицето и се блендира лесно, но при втория имах малко проблеми. Ползвах го за озаряване над скулите почти всеки път, когато се гримирах, но така и не успях да се влюбя в него. Тествах го като сенки за очи, но пигментацията му е твърде слаба и на фона на блестящите частички изглежда нелепо върху клепача. Разпрашава се прекалено много и ако се прекали с нанасянето изглежда „брашняно“. Ще се опитам да го използвам още малко, но най-вероятно ще го изхвърля пълен.

Ружове Golden Rose Blush-on и First Beauty
Ружове Golden Rose Blush-on и First Beauty

Червилата на Golden Rose от серията Vision адски много си ги харесвам и също си ги използвах с голям кеф. Супер пигментирани са, нанасят се лесно и избледняват постепенно върху устните. С номер 120 (бордо) имах малко повече успех, отколкото със 125 (винения), но и двете са чудесни бюджетни червила. Не изсушават, но пък за около 2-3 часа изчезват от устните и се налага повтаряне. Ще се опитам в близките месеци да ги довърша и чак след това ще ги изхвърля. Моливът на Essence в цвят 05 Soft Berry ми е много любим като цвят, но за съжаление мисля, че вече си е заминал. Разнася се много по-трудно от преди и остава на бучки върху устните. Също така формулата му е станала „по-стегната“. Изострих го няколко пъти, за да съм сигурна, че и навътре е подобно положението и за това директно ще го изхвърля. Течното червило на Essence Vibrant Shock в цвят 01 Voyeur все още не го харесвам като консистенция, но пък си го използвах почти докрай. Изтрива се адски бързо, независимо дали съм нанесла отдолу молив или не. Имам съмнение, че изсушава устните, но въпреки това ми харесва неутралният му цвят и кадифен финиш. Останало ми е количество за може би още 3-4 нанасяния, след което заминава в коша.

Червила Golden Rose Vision 120 и 125, Течно червило Essence и Молив за устни Essence
Червила Golden Rose Vision 120 и 125, Течно червило Essence и Молив за устни Essence

С лаковете за нокти се справих абсолютно успешно. Серията Color Show на Maybelline продължава да ми е фаворит, като от всички цветове най-много си харесах 301 (бежовия), заедно със 73 (сивия). Не харесах обаче номер 420 (синия брокат) от серията ColoRama, защото се сваля адски трудно от ноктите. Иначе съм супер доволна от всички цветове и горещо ви препоръчвам да пробвате серията. Лакът за нокти на H&M в цвят Tender Greige ви го бях представила в блога и още тогава ви споделих, че не е най-доброто, което можете да получите за парите си. Съдържа вредни съставки, изсъхва бавно и няма много добра покривност, но пък цветът е много красив. Използвах си го докрай, но за разлика от другите лакове, този издържаше най-кратко време върху ноктите ми при еднаква основа и топ лак. Виненият (номер 10) лак на Golden Rose вече не ми е сред най-любимите, защото с времето започна да издържа все по-малко върху нокътната плочка, но в началото беше страхотен. Също така вече не съм голям почитател на тънките четки, въпреки свободата на движение, която предоставят. Остана ми количество като за 1-2 нанасяния, така че мога да се похваля, че съм се справила успешно и с него.

Лакове за нокти Maybelline Color Show (59 Marina Chic, 73 City Smoke, 301 Love this sweater и 420), Golden Rose Fantastic (10) и H&M (Tender Greige)
Лакове за нокти Maybelline Color Show (59 Marina Chic, 73 City Smoke, 301 Love this sweater и 420), Golden Rose Fantastic (10) и H&M (Tender Greige)

При сенките обаче имах проблем и честно казано се справих неуспешно. Сянката на Essence the Velvets в цвят 06 Mr. mocca-bean преди ми харесваше, но сега мисля, че срокът й на годност е приключил. Разнася се много по-трудно върху клепача, седи на бучки и формулата е станала като „навлажнена“ и едновременно с това прашлива. Опитах се да я използвам няколко пъти, но повече няма да рискувам и ще я изхвърля. Очната линия на H&M в цвят Bewitched изненадващо ми допадна адски много и се справих доста добре с използването й. Цветът (тъмно сив със син брокат) е страшно красив и много ми подхожда. Формулата е приятна за работа, четчицата е много удобна и издържа буквално цял ден върху клепача. Ще разгледам близките магазини дали не се предлага серията в чисто черен цвят и със сигурност ще я пробвам. С коледната палитра на Sephora 2017 също може да се каже, че горе-долу се справих, въпреки че не стигнах дъното на нито една сянка. Използвах я цялата и съм много доволна от качеството на сенките. Разнасят се лесно, достатъчно пигментирани са и издържат цял ден. Връщам си я обратно в колекцията и ще си я използвам с голямо удоволствие.

Палитра Sephora Winter 2017, Сянка за очи Essence the Velvets (06 Mr. mocca-bean) и Очна линия H&M (Bewitched)
Палитра Sephora Winter 2017, Сянка за очи Essence the Velvets (06 Mr. mocca-bean) и Очна линия H&M (Bewitched)

За финал ще ви призная, че Project Pan ми даде малко храна за размисъл, колко време реално ни трябва, за да достигнем до дъното на един продукт и как бюти индустрията се е превърнала в едно невероятно консуматорство. Не искам да обиждам никой за изборите, които прави, но следващият път когато влезете в Sephora, за да си купите новата нюд палитра се замислете, колко подобни ви чакат вкъщи. Аз от своя страна ще се опитам да се отдам тази година на декоративната козметика, която вече притежавам и най-вече на сенките за очи, защото при тях положението е страшно.

Това е всичко от първото ми такова предизвикателство. Вие мислите ли, че се справих успешно?