Разочароващи продукти #2

Разочароващи продукти 2

Отмина доста време от последните ми разочароващи продукти и ето, че днес отново се вдъхнових да ви поговоря за малко козметични провали, които не бих ви препоръчала. Обикновено се старая когато един продукт не работи така, както обещава по етикет да му намирам друго приложение, но понякога се случва и така, че той изобщо да не върши никаква работа и тогава вече идва време за малко „хейт“ или с други думи казано – идва времето, когато да ви споделя разочарованията си от него и да ви предпазя от погрешни покупки.

Пристъпвам към продуктите, които не проработиха при мен и не успяха да ме очароват по никакъв начин 🙂

Първият продукт, от който останах доста силно разочарована е фиксиращият спрей на Llums. Още след като го закупих и тествах не останах особено впечатлена от него и въпреки това продължих да го използвам, за да му дам шанс. Но колкото и да се опитвах да го харесам така и не успях. Основните му проблеми са следните:

  • щипе, ако попадне в очите;
  • размазва грима, особено този на очите;
  • струята е прекалено силна;
  • силна миризма на алкохол;
  • не особено ефективен;

В заключение мога да кажа, че е по-добре да си спестите парите или да ги инвестирате в друг бранд, защото точно този продукт не си заслужава.

Llums Фиксиращ спрей
Llums Фиксиращ спрей

Вторият разочароващ продукт е ежедневният скраб срещу черни точки на Clean&Clear. Взех го като допълваща стъпка в борбата срещу черните точки, но така и не забелязах някакъв ефект от него. При нанасяне има фини частички, които „премахват“ мъртвите клетки и правят кожата гладка и мека, но ефектът трае само няколко часа или докато измиете лицето си с друг продукт. Скрабът създава нещо като гладък филм върху кожата, който като се отмие, премахва и усещането за гладко и нежно лице. За изчистване на черните точки изобщо не може да се говори. Като цяло е продукт, който ще изхвърля почти пълен и продукт, който горещо НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!

Clean&Clear Ежедневен скраб срещу черни точки
Clean&Clear Ежедневен скраб срещу черни точки

Следващия продукт, който попадна сред разочарованията ми е кремът автобронзант на Cien. Нямах големи очаквания към този продукт, имайки предвид, че е от марка на супермаркет, но въпреки мега-хипер ниските ми очаквания се оказа пълна загуба на време и средства. Колкото и често да го нанасяте няма да забележите никакво потъмняване, а в резултат само ще останете с кожа, която мирише на „изгоряло“. Всъщност това беше и един от най-големите недостатъци на този крем. Не се разочаровах толкова много от липсата на резултат, колкото от оставащата след отмиване миризма на „изгоряла“ кожа, която миризма не можех да прикрия нито със силно ароматен душ гел, нито с лосион за тяло. Определено е продукт, който бих ви посъветвала да се сдържите да го тествате, било то дори от пусто любопитство. 🙂

Cien Автобронзант крем
Cien Автобронзант крем

Сред разочароващите ми продукти попадна и такъв, какъвто не вярвах, че е възможно да не харесам – все пак с какво толкова може да те разочарова един душ гел, освен с миризма, която не е по вкуса ти? Е оказа се, че може да те разочарова с неща далеч по-различни от миризмата. Душ гелът на Балеа Свежа енергия се оказа един разочароващ за мен продукт, който ми взе душата с опаковката си, която и до ден днешен не откривам къде е пукната и защо половината душ гел беше върху чисто новичкото ми яке. Освен ужасната опаковка, която се разтича отвсякъде, също така и формулата му не е сред най-добрите. Честно казано не съм си мислела, че душ геловете на Balea са с различна формула и дълбоко в себе си вярвах, че единствената разлика между тях е ароматът, но всъщност това се оказа голяма заблуда. Не съм сигурна дали е само при тази серия, но формулата на този душ гел е доста по-водниста от на останалите, което я кара бързо да се пени и много бързо да изчезва от гъбата, което налага използване на доста по-голямо количество. Единственото, което ме караше да го използвам е миризмата на чуден плодов коктейл с превес на портокали, но все пак повече не бих го закупила.

Balea Душ гел Свежа енергия
Balea Душ гел Свежа енергия

Последният продукт, който попадна сред разочарованията ми е олиото за тяло с арган на Senza. Това беше една импулсивна покупка за запълване на кошницата, но все пак имах очаквания, че олиото ще е подходящо за масажиране при схващания и болки в гърба. Проблемът му е, че при нанасяне изобщо не впива в кожата и в резултат на това сте като образно казано – мазна баница. Колкото и време да изчакате, колкото и малко продукт да използвате, той просто не впива и това е! Е все пак успях да му намеря някакво приложение, за да не го изхвърлям пълно – перфектно е за след кола маска 🙂

Senza Олио за тяло с арганово масло
Senza Олио за тяло с арганово масло

Това бяха продуктите, които успяха да ме разочароват. Държа да подчертая, че щом тези продукти не са проработили при мен и не са ми харесали не означава, че и при вас няма да работят.

А вие от кои продукти останахте разочаровани?