Празни опаковки: 7

Празни опаковки

По стара неписана традиция се казва, че за всяко ново начало е нужен подобаващ край! И за да поставя подходящ старт на новия блог е време да се оттърва от всички стари продукти, които пазех за стария такъв.

Предишните празни опаковки бяха през август, а от тогава до сега успях да изхарча доста неща, част от които бяха директно изхвърлени, а друга част успях да запазя, за да ги включа към тази публикация.

И така нека директно се впуснем в разглеждане на нещата, които успях да използвам през изминалите месеци.

🌸 Започвам с няколко продукта от категория „Коса“:

Сухи шампоани Balea, Шампоан Klorane, Шампоан Ducray Extra-Doux и лак за коса Balea Classic & Style
Сухи шампоани Balea, Шампоан Klorane, Шампоан Ducray Extra-Doux и лак за коса Balea Classic & Style

1. Сух шампоан Balea за тъмна коса (кафява опаковка) – Не е нещо особено като продукт, но за половин ден спасява положението. Цветът на шампоана е кафяв, което е голям бонус, особено ако сте с по-тъмна коса, защото не оставя толкова видими следи. Проблемът е, че утежнява косата и към края на деня тя изглежда спластена. А също така има и много силна и задушаваща миризма.

Бих ли купила отново? – По-скоро не.

2. Сух шампоан Balea (зелена опаковка) – Доста по-добър продукт от гореспоменатия. Успява да „измие“ косата без проблем, въпреки че оставя бели следи. Не утежнява излишно косъма и не го спластява. Има лек и приятен аромат на ванилия, който след няколко часа изчезва напълно.

Бих ли купила отново? – Да.

3. Подхранващ и възстановяващ шампоан Klorane с пустинна фурма – В последно време съм голям фен на шампоаните на Klorane и този не прави изключение. Много нежна формула, която не дразни скалпа. Измива косата добре и я прави мека и жизнена. Също така е доста икономичен продукт. Единствен минус откривам в миризмата му, която е прекалено билкова и понякога ме дразни.

Бих ли купила отново? – Да!

4. Шампоан Ducray Extra-Doux – Един от любимите ми шампоани за ежедневна употреба. Измива косата добре, има приятен цитрусов аромат и е сравнително икономичен продукт. Като недостатък мога да отбележа, че при по-продължителна употреба (2-3 месеца) може да раздразни скалпа. Точно поради тази причина се старая да го редувам заедно с други шампоани.

Бих ли купила отново? – Да.

5. Лак за коса Balea Classic&Style – Честно казано не съм впечатлена от този продукт. Косата ми трудно се поддава на каквито и да е манипулации и затова не забелязах никакъв „задържащ“ ефект. Но това не е най-големият проблем. Нещото, което не ми хареса при този лак е, че ускорява омазняването на косата и се отмива трудно.

Бих ли купила отново? – По-скоро не.

🌸 Следват няколко опаковки от категория „Тяло“:

Душ гел Dettol, Душ гел Balea, Душ гел Yves Rocher и Рол он Balea
Душ гел Dettol, Душ гел Balea, Душ гел Yves Rocher и Рол-он Balea

6. Душ гел Dettol Fruit Burst – Един от любимите ми душ гелове. Има страхотен аромат, много приятна формула и прави обилно количество пяна. Също така мога да кажа, че е адски икономичен.

Бих ли купила отново? – Да.

7. Душ гел Balea Family – Един от продуктите, който успя да попадне сред козметичните ми разочарования. Основният проблем е, че формулата му е прекалено водниста, което го прави доста неикономичен продукт. Също така имах известни премеждия с опаковката му, която незнайно от къде постоянно протичаше. Не бих го препоръчала, въпреки приятния му аромат.

Бих ли купила отново? – Категорично не!

8. Душ гел Yves Rocher Бразилско кафе – Много любим продукт! Обожавам аромата и формулата му. Прави достатъчно количество пяна и измива добре, но имам чувството, че заради обсебващия си аромат е не особено икономичен, защото постоянно добавям още и още върху гъбата. Въпреки това го препоръчвам горещо на всички любители на кафето 🙂

Бих ли купила отново? – Да!

9. Рол-он Balea Pink Grapefruit – Изпитвам смесени чувства към този продукт. Ароматът му е много приятен, но не се справя добре срещу изпотяването, въпреки това успява до някъде да прикрие неприятната миризма.

Бих ли купила отново? – Може би.

🌸 Продължавам с категория „Ръце“:

Крем за ръце Bioten, Лакочистител Forte, Крем за ръце Ziaja, Бързосъхнещ топ лак GR, Лак за нокти GR
Крем за ръце Bioten, Лакочистител Forte, Крем за ръце Ziaja, Бързосъхнещ топ лак GR, Лак за нокти GR

10. Хидратиращ крем за ръце Bioten – Приятна формула за ежедневна употреба, но ефект – никакъв. Не се справя с дълбоката хидратация на ръцете, а остава само лек филм върху кожата, който я предпазва от „сухота“.

Бих ли купила отново? – По-скоро не.

11. Лакочистител forte – Добра алтернатива, ако не можете да си намерите масления лакочистител на Lilly. Справя се отлично със свалянето на лак, но е неикономичен.

Бих ли купила отново? – Може би.

12. Бързосъхнещ топ лак Golden Rose – Използвам вече n-та опаковка и все още не ме е разочаровал (мисля, че е време GR да ми осигурят едно кашонче 😀 ). Спомага за по-бързото изсъхване на лака, а също така и придава страхотен блясък.

Бих ли купила отново? – Да!

13. Лак за нокти Golden Rose Rich Color 05 – Много любим цвят. Попадна сред месечните ми любимци за октомври и от тогава не спирях да го използвам. Покрива перфектно на два слоя и издържа около седмица, без да се олющи.

Бих ли купила отново? – Да!

14. Крем за ръце Ziaja Natural Olive – Определено успя да събуди любопитството ми и скоро мисля да се сдобия с него, за да го тествам по-продължително. Формулата му е много лека, попива в кожата и не оставя мазно чувство. А що се отнася до аромата му – той е изключително нежен и приятен! 🙂

Бих ли купила отново? – Най-вероятно да.

🌸 И за финал оставям няколко продукта от категория „Лице“:

Измиваща пяна Victoria Beauty, Лентички за почистване на нос Studio Profesionalli и Essence, Хидратираща маска за лице Acaci Chamos, Почистваща маска за лице Purederm
Измиваща пяна Victoria Beauty, Лентички за почистване на нос Studio Profesionalli и Essence, Хидратираща маска за лице Acaci Chamos, Почистваща маска за лице Purederm

15. Почистваща пяна за лице с екстракт от охлюв Victoria Beauty – Доста приятен продукт, за който ви споменах още през месец юли. Почиства лицето и оставя кожата мека и нежна. За зимата бе доста подходящ, заради липсата на изсушаващ ефект.  Единствен недостатък е, че трудно сваля тежък очен грим, ако не се използва преди това дегримьор.

Бих ли купила отново? – Може би.

16. Почистващи лентички за нос Studio Professionali – Ахх, тези черни точки… Честно казано нямах особени очаквания към тази марка, но въпреки това успя да ме впечатли. „Лепилото“ е достатъчно силно, че да успее да „изтръгне“ замърсяванията от порите и да почисти носа. Също така са лесни за употреба, защото имат допълнителни пластмасови крайчета, от които да хванете лентичката без да докосвате лепилото.

Бих ли купила отново? – Най-вероятно да.

17. Почистващи лентички за нос Essence – Преди години ви бях показвала тези лентички и останах сравнително доволна от тях, което ме накара отново да ги тествам.Справят се прилично с почистването на черните точки, но ми се струват една идея по-слаби като ефект от гореспоменатите.

Бих ли купила отново? – Може би.

18. Дълбоко почистваща пилинг маска Purederm – Една от най-любимите ми маски за почистване на кожата! Справя се отлично с премахването на мъртвите кожни клетки, но трябва да имате предвид, че е доста болезнена за прилагане. Друг плюс е, че една опаковка обикновено ми стига за около 3-4 пъти.

Бих ли купила отново? – Да.

19. Хидратираща маска за лице със зелен чай Acaci Chamos – Миналата година си взех тази маска само, за да я тествам и останах приятно изненадана от нея. Хидратира кожата в дълбочина и успява да се пребори с изпръхналия епидермис още от първото прилагане.

Бих ли купила отново? Да!

Това бяха празните ми опаковки за последните няколко месеца. Част от тях са продукти, които използвам почти постоянно, а други заслужено си отредиха място в коша за боклук.

А вие използвали ли сте някой от тези продукти и какво ви е мнението за тях?