Ревю: Шампоан против пърхот Ducray Squanorm

Шампоан против мазен пърхот Ducray Squanorm

Безупречната коса е мечта за всяка една жена. Красиво падащи къдрици, перфектно права коса или небрежно рошава прическа са сред бляновете на нежния пол. Но освен стилизирането на косата, друг важен елемент е нейната поддръжка и по-точно борбата с пърхота.

Пърхотът е сред най-често срещаните проблеми при съвременната жена. Той причинява дискомфорт, сърбеж и дори загуба на самочувствие когато не се лекува. Но за да се излекува този проблем е необходимо да се вникне в същността му. Пърхотът бива два вида: мазен и сух. Мазният пърхот се изразява в това, че люспите остават върху скалпа и омазняват допълнително корените, докато сухият пърхот се характеризира с бели сухи люспи, които падат от скалпа и от косата. Установяването на вида на пърхота спомага за по-правилното му лечение.

Днес ще си поговорим за този проблем и ще ви споделя моя личен опит и как аз се справям с него. От повече от година страдам от болезнен скалп, които в последната година е съпроводен и от мазен пърхот. През цялото това време водех битка с този проблем и изпробвах всякакви бюджетни шампоани против пърхот, но така и не успях да се справя с него. Най-накрая реших да инвестирам в една позната за мен марка – Ducray и по-специално да се насоча към шампоана за мазен пърхот Squanorm.

Шампоанът Squanorm е предназначен да третира мазен пърхот и да регулира себумната секреция. Обогатен с активни съставки като гуанидин гликолат, патент на Ducray, възпрепятства появата на сквами (люспи). Обещава ефект още след първо ползване, както и обем и блясък.

Шампоан Ducray Squanorm
Шампоан Ducray Squanorm

Опаковката на шампоана е семпла и прозрачна. Лесно може да се следи наличното количество, както и се затваря плътно, така че няма опасност да се разтече при пренасяне.

Опаковка на шампоана Ducray Squanorm
Опаковка на шампоана Ducray Squanorm

Консистенцията на Squanorm е стандартна като за шампоан – не е прекалено гъста, нито прекалено течна. Не е от най-пенливите шампоани, но това не означава, че не измива добре косата. С малко количество се постига отлично измиване. За по-добър резултат се препоръчва да се прави двойно измиване като първото нанасяне е с цел измиване на замърсяването, а второто е с цел лекуване на проблема.

В състава на шампоана се забелязва съдържание на сулфат и водоразтворим силикон, но за сметка на това липсват парабени. Повечето от съставките са лечебни, а пълният състав на шампоана е:

Състав на Ducray Squanorm
Състав на Ducray Squanorm

Миризмата на шампоана е лека и с цитрусова нотка, която се задържа дълго след отмиване. Също така не се усеща да е прекалено парфюмиран, нито пък мирише на лекарства. Бих казала, че е дори е с доста деликатен аромат, което го прави подходящ за дами, които не обичат силно парфюмираните шампоани.

А що се отнася до мнението ми за този шампоан, то определено видях разлика от употребата му и не случайно попадна сред месечните ми любимци. Още с първо измиване косата ми изглеждаше по-чиста и стоеше много по-добре отколкото с други шампоани. В края на периода на употреба забелязах значително подобрение на скалпа. Сърбежът и раздразнението на скалпа почти напълно изчезнаха и косата ми започна да изглежда много по-добре и с много повече обем. Определено с една опаковка не успях да излекувам напълно проблема, но след втори цикъл на лечение вярвам, че ще премахна изцяло пърхота. За съжаление обаче, след края на тази опаковка ми се наложи в рамките на 1-2 седмици да използвам различни шампоани и все нямах време да си взема шампоана за поддръжка, който препоръчват – Ducray Elution, поради което отново успях да си раздразния скалпа с агресивни шампоани.

Шампоан Ducray Squanorm
Шампоан против мазен пърхот Ducray Squanorm

В крайна сметка борбата с пърхота продължава като сега отново ще прибегна към лечение с този шампоан.

Шампоанът Squanorm е доста икономичен като за количеството си от 200 мл. Аз лично го използвах малко над 2 месеца като го ползвах през ден и правех двойно измиване. А цената, за която може да бъде закупен е около 22 лв. като доста често може да бъде намерен из аптечната мрежа на промоция.

А вие използвали ли сте шампоаните на Ducray?