Ревю: KrauterhoF крем за крака и разширени вени

Krauterhof крем за крака

Разширените вени са често срещано явление при хората, които прекарват множество часове на крак или такива с прекалено застоял начин на живот. Причината за тяхната поява се крие в проблем с нормалния приток на кръв. Когато клапите в дадена зона пропускат кръв в двете посоки, вместо еднопосочно, се получават подувания и поява на варикозни вени.

Случаите на нужда от медицинска помощ са рядкост и то при много разширени, съпътстващи с продължителна болка, тежест в краката и наличието на бучки или промяна в цвета на вените.

По-често този проблем може да бъде третиран в домашни условия, ако се отнася за малки или новопоявили се. Лекарствените продукти със съдържание на вещества, стимулиращи микроциркулацията, подпомагат за намаляването на пропускливостта на капилярите и съответно оказват благоприятно въздействие върху разширените вени. Други ефективни методи са масажите, избягване на високите обувки и тесни дрехи, както и по-честите тренировки. Природната медицина също е ефективна при третиране на този проблем. Билковият екстракт от конски кестен, спомага за намаляване на отоците и притежава противовъзпалително действие. Клинични тестове доказват, че растението лекува разширени вени и подобрява микроциркулацията.

Аз се сблъсках с разширените вени през изминалата година. Застояването вкъщи и липсата на активно движение оказаха влияние за появата им. Открих малка зона около 2 см на левия си крак, където са започнали да прозират „сини мрежички“. Не ми трябваха много размишления, за да хукна към аптеката да потърся някакво решение, преди проблемът да се е задълбочил.

Потърсих съвет от фармацевтката и тя след като видя зоната, сподели че не е толкова сериозно и ще успея да го премахна с помощта на билкови екстракти. Не било необходимо да се прибягва към лекарствени продукти, тъй като няма подуване в зоната, нито тежест в краката или разширяване на размера на вените. Обясни ми да правя ежедневен масаж с крема в посока отдолу-нагоре с изтеглящи движения, за да подобря кръвообращението в областта и да спомогна за по-бързото лечение.

Krauterhof крем за крака
Krauterhof крем за крака

Грабнах кремът и хукнах към вкъщи, за да започна тестването. Използвах го в рамките на един месец, след което прекъснах за продължителен период и поднових употребата му отново. Днес ще ви споделя впечатленията си от него и дали наистина помага при току-що появили се разширени вени.

Кремът за крака Krauterhof с див кестен и червени лозови листа е предназначен да успокоява уморените крайници и да регенерира разширените вени. Активните съставки имат благоприятно въздействие, като тонизират и ревитализират стъпалата. Червените лозови листа оказват положителен ефект върху новопоявяващите се варикозни вени. Премахват чувството на тежест в краката, укрепват кръвоносните съдове и подобряват венозната циркулация. Екстрактът от див (конски) кестен притежава противовъзпалително и антиоксидантно действие, като подсилва кръвоносните съдове и облекчава симптомите на подуване и изтръпване в краката. Влияе ефикасно върху по-добрата микроциркулация. Кремът е подходящ за ежедневна употреба.

Krauterhof крем за крака
Krauterhof крем за крака

Опаковката е стандартна кутийка, върху която е поместена цялата информация за него. Затваря се стабилно и при изпускане не ми се е отваряла. Описанието, съдържанието и срокът на годност могат да бъдат открити върху нея.

В съставa на крема за крака на Кройтерхоф се откриват активни вещества като екстракт от червени лозови листа и див кестен, а също пантенол и глицерин. Ще забележите наличие на течен парафин и силикони. За заинтересованите прилагам пълен състав:

Krauterhof крем за крака
Krauterhof крем за крака

Формулата е много нежна, наподобяваща мус. Разнася се лесно и не оставя кир ефект. Впива в кожата за минути, но без последващо лепкаво усещане. Оставя кожата нежна, но не е достатъчно хидратиращ за суха кожа. Продуктът е сравнително икономичен, защото с малко количество покривате целите си крака.

Krauterhof крем за крака
Krauterhof крем за крака

Използвах крема за крака с див кестен и червени лозови листа в продължение на цял месец. След всяко нанасяне забелязвах минимално подобрение и намаляване на видимостта на разширените вени. Голяма част от това се дължеше на масажните движения, които успяваха да стимулират кръвообращението, ограничавайки размера на сините мрежички. Кожата ми бе мека и подхранена. Не съм изпитвала нужда да отмия крема. Нямах проблем с обличането на дрехи след като се намажа.

При около месец редовна употреба, почти бяха изчезнали всички следи за разширени вени, но веднъж щом преустанових използването и продължих със заседналия начин на живот, те се появиха отново. Голям проблем е, че несъзнателно кръстосвам краката си, докато седя по цял ден пред компютъра, което нарушава нормалната циркулация на кръв. От там се появяват наново малките разширени вени. В периодите докато не използвах този крем се опитвах да правя масажи с други продукти, но при тях като че ли не беше толкова ефективно намаляването на видимостта им. Тестовете ми показват, че при редовна употреба, проблемът изчезва, но преустановите ли използването и върнете ли се към старите навици да се залежавате или да стоите дълго време на крак, разширените вени пак ще се появят. 

Днес продължавам да се боря с този проблем, защото той изникна отново.

Krauterhof крем за крака
Krauterhof крем за крака

Дългосрочното премахване на разширените вени изисква промяна в начина ви на живот. Освен, че ще се налага да прилагате крема постоянно, то вие ще трябва да обърнете внимание на физическата си активност и да елиминирате вредните навици като скръстване на крака и носене на тесни дрехи.

Бих обобщила, че видях положителен резултат при употребата на крема за крака на Krauterhof с див кестен и червени лозови листа, но не смятам, че е панацея срещу повторна поява. Ако сте млад човек, който в резултат на временно застояване е получил малки разширени вени, то продуктът ще ви свърши работа. Но при по-задълбочен проблем, може да се наложи консултация с лекар за подходящо третиране на варикозните вени.

Цената на продукта е около 6 лв, а количеството 250 мл.

Вие имате ли разширени вени и как ги третирате?