Ревю: Лакове за нокти Layla Cosmetics

Лакове за нокти Layla Cosmetics Ceramic Effect & Soft Touch Effect

Красивият маникюр е сред приоритетите на всяка уважаваща себе си дама. Независимо дали става въпрос за дълги нокти или за съвсем късо подрязани такива, тяхната поддръжка е изключително важна, както от естетична гледна точка, така и от хигиенична. А днес лакираните нокти стават част от бюти ритуала ни точно толкова, колкото и миенето на зъби.

За това ще ви представя два продукта, които ще се погрижат за добрия вид на ръцете ни – лаковете за нокти Ceramic Effect и Softouch от все още не много популярната за нашия пазар марка – Layla Cosmetics.

Започвам с малко обща информация за компанията. Layla Cosmetics е италиански козметичен бранд с над 80 годишна история в производството на лакове за нокти за професионална и домашна употреба. Продуктите на марката са с гарантиран произход и се произвеждат само в Италия.

Лаковете пристигат в стъклена бутилка с керамична капачка. Интересното тук е, че от Layla са взели решение да използват именно керамика, за плътно затваряне и за да предотвратят навлизането на въздух и изсъхване на лака. Опаковката е издържана в леко ретро стил, но пък е супер удобна за хващане. Бутилката е доста тежка и създава луксозно усещане. Четката е тясна и с дълъг косъм за по-добър контрол. А на дъното на шишенцето е поставено топче, с помощта на което можете да си разбивате лака за по-гладка консистенция.

Опаковка и четка на лакове Layla Cosmetics
Опаковка и четка на лакове Layla Cosmetics

Формулата и при двата лака е сходна. Не са прекалено воднисти, а са по-скоро малко по-гъсти. Това позволява плътно покритие при две нанасяния. Друго нещо, което ще добавя тук е, че лаковете са бързосъхнещи и опасността да се събудите с маникюр „на чаршафи“ е напълно премахната. За първия слой ви трябват около 4-5 минутки до пълно изсъхване, а при втория около 10-15, което си е направо върхът!

Съставът при всички продукти на Layla Cosmetics е без съдържание на Dibutyl phthalate (DBP), Toluene, Formaldehyde, Formaldehyde resin и Camphor, познати повече като „5-те най-опасни съставки в лаковете за нокти“. Това елиминира възможността от поява на сериозна алергична реакция. Пълният списък на съставките може да бъде открит върху всяка бутилка.

И сега нека пристъпим и към конкретните лакове, които ще ви представя:

Първият лак е от серията Ceramic Effect в наситено лилав цвят с блестящи частици (номер 71 – Splendid Lilac). Формулата изсъхва почти до гланц с много блясък. Консистенцията не е водниста, което премахва опасността да се оцапате до ушите. Покрива напълно при два слоя и изсъхва доста бързо, както споменах по-горе. Тествах издържливостта му няколко пъти и се представя повече от перфектно. Издържа около 10 дни с леки забележки за крайчетата на ноктите.

Layla Ceramic Effect Nail Polish
Layla Ceramic Effect Nail Polish

Вторият лак „Softouch“ пък е с ”матов финиш”, който аз определям по-скоро като пясъчен. Цветът (номер 03 – Stone) е нещото, което прави този лак наистина уникален. Той представлява комбинация от нежен люляк, примесен с розов оттенък и леко сив подтон. Съдържа множество блестящи частици и когато изсъхне става леко ”грапав”. Той също е с бързосъхнеща формула, като според моите тестове изсъхва една идея по-бързо от серията „Ceramic Effect“. Но пък издържливостта му е по-малка. Поради невъзможността да се нанесе топ лак, той започва да се лющи още към третия ден.

Layla Soft Touch Nail Polish
Layla Soft Touch Nail Polish

И ето, че е време да споделя мнението си за лаковете на Layla Cosmetics. Най-общо казано ме грабнаха с това, че предлагат доста високо качество. Да, цената определено е висока, но идеята, че мажете ноктите си с продукт, който не съдържа токсични химикали е повече от страхотен. Другото, което ми хареса при тези лакове е, че изсъхват доста бързо и не се налага употребата на бързосъхнещ топ лак. Като минус мога да отчета, че издържливостта на Softouch серията е много малка и за няколко дни ноктите ви ще изглеждат ужасно.

Layla Soft Touch Nail Art
Layla Soft Touch Суоч

В заключение ще кажа, че препоръчвам лаковете на Layla Cosmetics на тези от вас, които нямат свободни два часа за стандартен лак, защото с тях маникюрът става много бързо и лесно, но имайте предвид издържливостта на отделните серии.

Количеството на лаковете е 10 мл., а цената им е между 16 и 18 лв, като могат да бъдат закупени онлайн от магазина на марката.

А вие пробвали ли сте лаковете на Layla Cosmetics?

Продуктът ми е предоставен от марката за тестване. Публикацията не е обвързана със заплащане! Мнението и оценката са изцяло на база лични впечатления!