Ревю: Лакове за нокти Malinka Smalto

Лакове за нокти Malinka

Дойде времето да стартираме с първото ревю за новата година, а именно на лакове за нокти. Въпреки, че до момента не съм правила ревю на лакове си обещах, че новата година ще бъде едно ново начало за това мое любимо кътче.

Днес ще си поговорим малко по-задълбочено за лаковете за нокти на една „неинтересна“ за мен фирма – Malinka. Ще си позволя да използвам определението „неинтересна“, защото така и не успя да ме грабне с нещо за всички години, през които оперира на българския пазар. Често влизах в магазините на марката, оглеждах какво предлага, „суочвах“ продукти, чудех се, маех се и все не намирах нещо, което да ми грабне вниманието до толкова, че да си го закупя. И така – до Коледа. Ако сте следили внимателно „коледното ми блог приключение„, то добре знаете, че се впуснах в безразборен шопинг и се сдобих с доста продукти. И така съвсем случайно (една приятелка искаше да си потърси молив за устни) влязох в един от магазините на марката и видях, че имат много симпатични купи пълни с продукти. Естествено, че се отправих нататък, за да „хвърля едно око“ и в следствие се сдобих с три много симпатични цветове от лаковете им за нокти.

Започвам с обща информация за лаковете. Серията Smalto обещава бързо изсъхване, дълготраен резултат, а формулата е обогатена с калциев комплекс, който заздравява и предпазва ноктите.

Опаковката е стандартна – стъклена бутилка, прозрачна, със сравнително плътна четка. Консистенцията е една идея по-гъста, заради бляскавите частици в лаковете.

Съставът на лаковете: butyl acetate, ethyl acetate, nitrocellulose, adipic acid / neopentyl glycol / trimellitic anhydride copolymer, acetyl tributyl citrate, isopropyl alcohol, stearalkonium bentonite, acrylates copolymer, styrene /acrylates copolymern – n-butyl alcohol, silica, benzophenone-1, algae extract, hexanal

Колкото до цветовете, с които се сдобих, тях ще се постарая да ги опиша малко по-подробно:

Първият, в който се загледах бе този прекрасен златист цвят. Номерът му е 27, а цветът е една идея по-светло злато с малки златни частички. Отдавна си търся златист брокат с едри частички, който да използвам за декорация, но въпреки всичко се загледах в този вариант с малки такива. Като покривност не е нищо особено, но като акцент върши работа. Едно от нещата, които не ми допадат специално при този лак е, че освен златистите частички, самият цвят на лака е леко златист и го прави доста труден за съчетаване. Трудно можете да го съчетаете с по-тъмна основа, защото няма да изглежда добре. Най-добрият вариант е да се използва при по-неутрален лак. А що се отнася до самостоятелно носене – трябват му минимум три слоя, за да докара плътен цвят, в противен случай изглежда незавършен.

Лак за нокти Malinka Smalto 27
Лак за нокти Malinka Smalto 27

Като почитател на лилавия цвят, нямаше как да не си избера нещо в тази гама. Цветът на следващия лак, който си избрах е №23 и представлява наситен тъмно лилав цвят с изключително фини цикламени и индигови блестящи частички. Този лак за разлика от златистия, освен че предлага много фин брокат, също така предлага и страхотна покривност. Два слоя са абсолютно достатъчни за плътно покритие на нокътя.

Лак за нокти Malinka Smalto 23
Лак за нокти Malinka Smalto 23

На последно място се сдобих с един лак, който много бързо стана мой любимец. Странно защо, но се оказва, че съм абсолютен фен на тъмно зелените блестящи лакове за нокти. Въпреки, че на пръв поглед изглежда доста непрактичен цвят, все пак се оказва, че нанесен на ноктите всъщност е много приятен и впечатляващ цвят. Номерът му е 34 и представлява маслено зелена основа с фини тюркоазени и светло зелени блестящи частички (не питайте колко време го гледах, за да преценя напълно какви са цветовете на частичките). Този лак също е много покривен и са му достатъчни само два слоя за перфектно изглеждащ маникюр.

Лак за нокти Malinka Smalto 34
Лак за нокти Malinka Smalto 34

Като цяло мнението ми за тези лакове е, че на първо място цветовете, които предлагат са изключително интересни и красиви, като има богат избор от нюанси за всеки вкус. Но след като ги изпробвах и трите цвята, мога да спомена, че ме разочароваха с обещанията си за издържливост. При мен издържаха не повече от 2-3 дни и половината ми нокти бяха с ожулени краища, паднали парченца от лака и т.н. Също така не се справиха много добре и с обещанията си за бързо изсъхване. Първият слой съхне за около 10 минути, но на вторият му трябват минимум 30 минути или допълнителен продукт за ускоряване на процеса на изсъхване. Но въпреки тези си недостатъци, съм почти на 100% убедена, че доста често ще прибягвам до зеленият цвят, а колкото до другите е въпрос на време да видим дали ще ми допаднат.

Количество e стандартно – 10 ml, а цената, за която ги взех е 1,90 лв. (бяха на промоция).

А вие използвали ли сте лаковете за нокти на марката и какво е мнението ви за тях? Също така бих се радвала, ако споделите дали има продукти на Malinka, които са ви впечатлили по някакъв начин, защото съм абсолютно отворена да изпробвам още неща от марката.