Ревю: Балсам за устни EOS

Балсам за устни EOS с розов грейпфрут

Отдавна отлагам това ревю, но няколко от вас ми писаха за него и реших все пак да го направя.

Oще от ученическите години съм със супер суха кожа на устните, която изисква много грижи, в противен случай си ходя с разкървени и напукани такива. И ако в началото на 2000-ната година глосовете бяха на почит и бяха единственото нещо, което „да седи мазничко, а не сухо“ върху устните, то след това се появиха всякакви възможни хидратиращи продукти, които да премахнат сухотата и да направят устните ти блестящи и сочни като на Риана. Но за жалост малцина работят така добре при суха кожа. През годините съм тествала много различни видове и марки, повечето от които неефективни, но днес ще ви разкажа за новите ми фаворити – балсамите за устни на Evolution of Smooth (EOS).

Опаковка на балсама за устни EOS с розов грейпфрут
Опаковка на балсама за устни EOS с розов грейпфрут

Започвам с малко информация. EOS Visibly Soft са първите в света балсами за устни с така популярната опаковка тип „яйце“. Създадени през далечната 2006 година, те супер бързо стават известни по цял свят, заради натуралната си формула, която е без съдържание на минерални масла.

Опаковката, както вече ви споменах е тип яйце и оригиналният дизайн е именно на EOS. Затваря се стабилно и няма вероятност да се отвори. Единствен проблем се среща, когато стигнете до дъното на балсама, защото остава малко количество в долната част, която не можете да отворите и трябва да се използва четка, за да го „загребете“ от там. Нещо, което ми харесва в дизайна е, че няма никаква опасност да счупите балсама, защото при класическите гилзи ми се е случвало в студено време да се втвърди и при опит да го нанеса – да се отчупи.

Съставът е предимно натурален, обогатен с растителни масла. Балсамите на марката не съдържат петролни продукти, парабени или глутен. За заинтересованите прилагам пълен състав:

Beeswax/Cera Alba (Cire d’abeille), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Butyloctyl Salicylate, Flavor (Aroma), Ethylhexyl Methoxycrylene, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Extract, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Linalool, Geraniol, Citral.

Балсам за устни EOS с розов грейпфрут
Балсам за устни EOS с розов грейпфрут

Формулата е подобна на балсамите на Sierra Bies, малко по-мека и когато го нанасяте, той се загрява от топлината на устните и се разнася много лесно. Това не означава, че се „втечнява“, напротив остава си върху устните за цялата нощ, ако го нанасяте като мен, когато си лягате. Освен това, ви е необходимо буквално едно минаване, за да покриете устните, което ги прави много икономични.

Балсамите се предлагат в най-различни варианти, като аз досега съм пробвала с розов грейпфрут, ванилия с мента и кокос с мляко. Няма да ви излъжа, ако ви кажа, че абсолютно всички миришат уникално добре. Нямат натрапчив изкуствен аромат и за това опасността да ви се догади от тях клони към никаква. Най-любим от всички ми стана вариантът с розов грейпфрут, който освен, че мирише супер изкушаващо, също така съдържа и слънцезащитен фактор 30.

Балсам за устни EOS с розов грейпфрут
Балсам за устни EOS с розов грейпфрут

Използвам балсамите от приблизително година и мога да ви споделя, че са може би най-добрите, които някога съм тествала. Хидратират в дълбочина и оставят устните много меки. При нанасяне формулата не се усеща мазно или неприятно. Заради липсата на минерални масла, няма изкуствено усещане за хидратация, което е най-важното, когато купувате подобен продукт. Друго, което ме впечатли е, че компанията е супер екологично и социално отговорна, като се грижи да рециклира пластмасовите опаковките и да ги превръща в пейки и стойки за колела.

В заключение ви препоръчвам да ги тествате, защото са наистина страхотни, а цената въпреки, че първоначално ще ви се стори висока, всъщност е много достъпна на фона на други сходни продукти.

Количеството на балсамът е около 7 гр., а цената, за която може да бъде закупен – 10-11 лв.

Тествали ли сте балсамите на марката и какво ви е мнението за тях?