Нови придобивки: Февруари 2017

Нови придобивки февруари

Февруари завърши толкова бързо, колкото и започна, но аз все още имам малко работа с него. За да приключа с отминалия месец трябва първо да ви покажа новите си придобивки, а след това мога окончателно да премина към настоящия месец. 🙂

През отминалия месец като цяло прибягвах повече към грижа за кожата, отколкото към декоративната козметика, за това и голяма част от придобивките ми са основно за грижа и хидратация. Без много увъртания преминавам към продуктите, с които се сдобих през м. февруари.

Този месец ще започна първо с един продукт от декоративната козметика:

Сянка Essence The Velvets
Сянка Essence The Velvets 06 Mr. Mocca-bean

Essence The Velvets сянка за очи в цвят 06 Mr. mocca-bean – отдавна си търся сянка в тъмнокафявата гама, но със студен подтон и тази се оказа точно такава. Цветът е доста пигментиран, но мисля че ще се блендва (разнася) добре. Обмислям да експериментирам с нея и освен по нормално предназначение, смятам да я изпробвам и като цвят за запълване на веждите и контур.

Следващият продукт може да се прибави към категорията „Грижа за косата„:

Balea Лосион за коса за обем
Balea Лосион за коса за обем

Balea Лосион за обем – всички дами с тънък косъм много добре знаем каква недостижима цел е перфектно стилизираната коса. И тук на помощ търсим всичко, което може да повдигне обема на косата ни и да ни придаде малко „Холивудски вид“. Точно това беше една от причините да реша да си взема този „лосион“, но честно казано нямам особени очаквания към него – все пак косата ми е със собствено мнение и не се поддава дори на лак за коса. :/

А сега е време да преминем към последната и най-обширна категория – „Грижа за кожата на лицето„. Тук ще започна с ежедневната хидратация или по-точно:

Ziaja маска Биле-PH крем за лице
Маска за лице Ziaja и Крем за лице Bodi Beauty Биле-PH

Биле-PH UV-защитен крем за лице от Bodi Beauty – сдобих се с този крем на много бърза ръка преди едва четири дни. Основната причина, поради която прибягнах към него е именно слънцезащитния фактор, който притежава. Наближавам възраст, в която кожата ми няма да се възстановява толкова бързо, както в тинейджърските години и е добър вариант да започна да използвам редовно слънчева защита, защото „старческите петна“, т.е. слънчевите петна не са сред най-приятните неща, пък и веднъж появили се след това доста трудно се премахват. За това е време да започна превантивно да вземам мерки срещу тях. Признавам си, че не съм запозната нито с марката (освен, че е българска), нито успях да се запозная добре с крема, но се надявам да се разберем добре с него 🙂

Ziaja регенерираща маска за лице с маслинов лист – преди време използвах няколко тестерчета на кремовете за ръце и душ-гел от тази марка и останах доволна. За това реших да тествам още някой продукт на марката и какво по-подходящо от регенерираща маска за ужасно сухата ми кожа?

Тук идва и най-интересната част от новите ми придобивки, а именно китайските маски за лице. Наскоро се разходих до един китайски магазин (китайска козметика, домашни потреби и китайска храна) и реших да експериментирам с маските за лице, защото фактът, че корейските маски са най-добрите в света ме довежда до мисълта, че китайските също може да се окажат неоткрито съкровище. Като цяло изборът беше голям, но аз се спрях на следните маски:

Китайски маски за лице
Китайски маски за лице

Oucailian хидратираща маска с екстракт от червено вино – според етикета, маската притежава антиоксидантни свойства, регулира нивото на влажност в епидермиса и забавя процеса на остаряване на кожата. А дали наистина е така… предстои да разберем! 🙂

Guoyaolifu овлажняваща и стягаща маска – овлажнява в дълбочина, почиства мъртвите клетки и стяга порите. Съдържа екстракт от жасмин. Това е маската, към която имам малко по-големи очаквания, именно заради дълбоко овлажняващото й действие.

Bingju маска за лице с масло от лайка – възстановява кожата, изглажда и подобрява еластичността й. Към тази маска имам особени притеснения, които са свързани основно със съдържанието й. В състава (или поне това, което са превели на български) се забелязва наличие на Methylparaben и един странен Copolymer, но все пак ще тествам малко от течността на маската върху ръка и ако няма проблем ще я приложа и върху лицето ми.

Това бяха новите ми придобивки за февруари. През месец като цяло не се нуждаех от нещо специално, освен от нов крем за лице, но въпреки всичко реших да изпробвам и няколко нови и непознати за мен продукта. Ако пък искате да видите с какво се сдобих през януари – не пропускайте да прочетете тази публикация!

А вие с какво се сдобихте през отминалия месец?