Project Pan

Project Pan

Като човек, които непрестанно тества нова козметика, понякога ми е много трудно да видя „дъното“ на част от нея. Особено когато става дума за продукти от декоративната категория, защото колкото и да се старая, рядко използвам едни и същи сенки за очи или червило.

Но много мразя и да изхвърлям пълни опаковки, защото им изтича срокът на годност или са забравени от векове в дъното на шкафа и се налага да измисля начин, по който да се предизвикам да използвам тези, към които иначе рядко посягам. Затова считано от днес започвам така познатия „Project Pan“, в който в продължение на два месеца ще се постарая да използвам 15 продукта, чието дъно се надявам да достигна в края на периода. Искам да поясня, че това не са продукти, от които съм останала разочарована, а са такива, които не ме вдъхновяват или чието място е било заменено от други по-добри.

Нека ви представя кои са избранниците за първия ми „Project Pan“:

Ще започна с два ружа – на First Beauty и Golden Rose Blush-on. На първия му достигнах дъното, но целта ми е да го изхарча напълно. Не е супер пигментиран, което го прави лесен за работа, а също и придава на лицето здравословна руменина, заради което много го харесвам. Ружът на Golden Rose пък си признавам, че изобщо не ми е сред любимите и рядко посягам към него. Причината е в пигментацията му, която е супер слаба и по-скоро може да се използва като хайлайтър, но отново не е нещо впечатляващо. Ще се опитам да го нанасям повече като сянка за очи, но дали ще стигна дъното му – не съм сигурна.

Ружове Golden Rose Blush-on и First Beauty
Ружове Golden Rose Blush-on и First Beauty

Следващите продукти са две червила на Golden Rose, чийто срок на годност се опасявам, че ще изтече скоро. Става въпрос за два представителя от серията Vision в цвят 120 и 125. Харесвам ги, защото са много пигментирани, не изсушават устните и не се впиват във фините линии, но рядко намирам повод да нося тъмно лилаво или винено червило. Това е и причината да не ги използвам много често, но се надявам, че в края на „Project Pan“ ще ги изхарча. Също ще се постарая да довърша и молива за устни на Essence в цвят 05 Soft Berry. Като цяло харесвам моливите на марката и ги препоръчвам, а причината да включа този е подозренията за изтичащ срок на годност. Продуктът, които пък не харесвам е течното червило Essence Vibrant Shock в цвят 01 Voyeur, но от хигиенична гледна точка не мога да подаря и заради това ще се постарая да го използвам малко повече преди да го изхвърля. Проблемът е, че при нанасяне е прекалено мазен, след това изсъхва странно и изобщо не се задържа върху устните, но за нанасяне върху друг продукт, мисля че ще свърши работа.

Червила Golden Rose Vision 120 и 125, Течно червило Essence и Молив за устни Essence
Червила Golden Rose Vision 120 и 125, Течно червило Essence и Молив за устни Essence

Друга категория продукти, с които имам проблем са лаковете за нокти. Не си падам по маникюристи и идеята да седя повече от 10 минути без да мърдам с ръце искрено ме ужасява, заради това и се лакирам сама. А когато си правиш маникюра сам се нуждаеш и от богата колекция лакове, които не използваш докрай. Затова ще се предизвикам да си изхарча лаковете от колекцията на Maybelline Color Show. Цветовете, които ще използвам преди да изсъхнат са 59 Marina Chic (тъмно син), 73 City Smoke (сив), 301 Love This Sweater (бежов) и 420 (син брокат). Освен тях, ще се опитам да довърша и сивия лак (Tender Greige) на H&M и винения (номер 10) на Golden Rose от серията Fantastic.

Лакове за нокти Maybelline Color Show (59 Marina Chic, 73 City Smoke, 301 Love this sweater и 420), Golden Rose Fantastic (10) и H&M (Tender Greige)
Лакове за нокти Maybelline Color Show (59 Marina Chic, 73 City Smoke, 301 Love this sweater и 420), Golden Rose Fantastic (10) и H&M (Tender Greige)

И за най-голямо предизвикателство ще се опитам да достигна дъното на сянката за очи на Essence the velvets в цвят 06 Mr. mocca-bean. Включих я в любимците за март 2017, но честно казано след това намерих други, които харесах повече и тази си остана на дъното на шкафа. Сега ще се опитам да и нов шанс, току-виж ми станала отново любима. Освен това ще се постарая да понося малко и очната линия на H&M в цвят Bewitched (тъмно сив с брокат). А за финал ще се предизвикам да достигна дъното на поне една сянка от Коледната палитра на Sephora 2017. Като цяло палитрата е с доста впечатляващо качество за цена от около 20 лв, но не ме вдъхновява и това може би е и проблемът, заради който я използвам толкова рядко. Надявам се, че след „Project Pan“ ще я заобичам отново и ще прибягвам все по-често към нея.

Палитра Sephora Winter 2017, Сянка за очи Essence the Velvets (06 Mr. mocca-bean) и Очна линия H&M (Bewitched)
Палитра Sephora Winter 2017, Сянка за очи Essence the Velvets (06 Mr. mocca-bean) и Очна линия H&M (Bewitched)

На финал ще споделя, че планирам да направя ъпдейт за това как се развиват нещата, а в края на периода ще напиша цяла статия дали съм се справила със задачата и какво съм успяла да изхарча докрай.