Празни опаковки: 5

Празни опаковки

Лято е – някои събират багаж за море, а други като мен събират празни опаковки, които трупат на купчинка и всеки ден си повтарят, че ще изхвърлят. И това се повтаря ден след ден, седмица след седмица, до момента, в който не се спънеш от хвърлената на пода торба и не се решиш да се отървеш от тях.

Последните празни опаковки бяха през март, а от тогава успях да събера още доста, от които е крайно време да се отърва. И така…

🔆 Започвам с категория „Коса“:

Ducray Squanorm, Delia Cameleo и Parisienne Italia
Шампоан против пърхот Ducray Squanorm, течен кератин Delia Cameleo и сух шампоан Parisienne Italia

1. Шампоан против мазен пърхот Ducray Squanorm – Скоро писах ревю за него (тук) и определено мога да кажа, че ми допада този шампоан. Един от малкото продукти, които наистина работят срещу пърхот. Измива косата перфектно, прави я да изглежда добре, успокоява раздразнения скалп и също така е много икономичен продукт.

Бих ли купила отново? – Да!

2. Течен кератин за коса Delia Cameleo – Писах за този продукт в ноемврийските си празни опаковки (тук) и наистина бях очарована от него, особено заради постоянно наелектризираната ми коса през зимата, но… Но за лятото не е нищо особено. Не забелязвам никакъв ефект от него. Може би косата ми е привикнала към него, а може би помага единствено против наелектризиране. Все пак зимата отново бих му дала шанс.

Бих ли купила отново? – Може би.

3. Сух шампоан Parisienne Italia – Първото ми тотално разочарование и един от основните катализатори за създаване на поредицата „Разочароващи продукти„. Още от първо ползване, флаконът се задръсти и спря да работи. Така и не успях да го тествам, за да разбера дали си заслужава и сега го изхвърлям пълен.

Бих ли купила отново? – Най-вероятно не!

🔆 Преминавам към категория „Тяло“:

Scholl Velvet Smooth, Yves Rocher
Интензивен серум Scholl Velvet Smooth и лосион за тяло Yves Rocher Mango Coriander

4. Лосион за тяло Yves Rocher Mango Coriander – Любим продукт за последните месеци (тук). Хидратира кожата, попива сравнително бързо, не оставя мазно чувство и мирише приятно.

Бих ли купила отново? – Да. Вече се заредих с друг аромат!

5. Серум за интензивна грижа за стъпалата Scholl Velvet Smooth – Друг любим продукт (тук), който адски много харесвам. Един от малкото продукти за хидратиране на стъпала, който реално върши някаква работа. Използвах го основно след пилата за пети Scholl Velvet Smooth Pedi и ефектът е страхотен. Стъпалата са гладки, меки и хидратирани. Също така съм обсебена от аромата на този продукт, защото мирише адски чисто и създава „луксозно“ чувство на стъпалата.

Бих ли купила отново? – Да!

🔆 Следващата категория е „Ръце“:

Маслен лакочистител Lilly, Крем за ръце Avon Cocoa Butter и Лак за нокти Perfect
Маслен лакочистител Lilly, Крем за ръце Avon Cocoa Butter и Лак за нокти Perfect

6. Маслен лакочистител от Lilly Drogerie – Светият граал в премахването на лак за нокти. Справя се отлично както с няколко слоя лак, така и с брокатени. Също така е доста икономичен продукт.

Бих ли купила отново? – Да!

7. Лак за нокти Perfect в цвят 93 – Лак, който изхвърлям почти пълен. Взех си този черен лак, за да го използвам за декориране на ноктите, но още от първо ползване имаше прекалено мазна формула, трудно се разнасяше по ноктите, а за финал супер бързо изсъхна и стана непотребен.

Бих ли купила отново? – Не!

8. Крем за ръце Avon Cocoa Butter – Любим продукт за май и юни. Хидратира кожата добре, мирише приятно и не е супер мазен.

Бих ли купила отново? – Да.

🔆 Продължавам с празните опаковки от категория „Лице“:

Измиваща пяна Balea и крем за лице Bioten
Измиваща пяна Balea и крем за лице Bioten

9. Измиваща пяна за лице за суха и чувствителна кожа Balea – Обожавам пяната за нормална кожа на Balea и за това реших да изпробвам варианта за суха и чувствителна кожа за моментите, в които кожата ми е пресушена, но изобщо не успях да я харесам. При нанасяне върху раздразнена кожа щипеше леко, а също така и изсушава кожата. Също така при тази пяна са необходими поне 2 нанасяния, за да свали грима от лицето, докато варианта за нормална кожа успява да изчисти лицето от само едно нанасяне.

Бих ли купила отново? – Не!

10. Хидратиращ крем за лице Bioten – Дори не си спомням кога го използвах този крем за лице. Не ме очарова с абсолютно нищо, но като за дрогериен продукт не е лош. Формулата му е мека, нанася се лесно, впива в кожата, но не върши нищо особено. Като сравнение мога да кажа обаче, че е една идея по-приятен за употреба продукт, отколкото кремовете на Bilka.

Бих ли купила отново? – Не.

🔆 Преминавам към най-интересната категория от празни опаковки, а именно „Декоративна козметика“:

Спирала за обем Astor Big and Beautiful Boom!, oчна линия LÓreal Super Liner и течно червило Rimmel Apocalips
Спирала за обем Astor Big and Beautiful Boom!, oчна линия LÓreal Super Liner и течно червило Rimmel Apocalips

11. Спирала за очи Astor Big & Beautiful Boom! – В началото ми харесваше тази спирала, но в момента, в който започна да изсъхва нещата рязко се промениха. Започна да слепя миглите, а тушът да пада под очите. Също така като минус отчитам, че много бързо започна да изсъхва.

Бих ли купила отново? – Не.

12. Rimmel London Apocalips Lip Lacquer – След малко повече от две години най-накрая се реших да изхвърля това течно червило. Още от първо отваряне ми миришеше супер странно и направих само два опита да го нося, но просто не успях да издържа миризмата на старо и химикали. Друг минус е, че при нанасяне изобщо не изглеждаше добре – не се разнасяше гладко навсякъде.

Бих ли купила отново? – Не.

13. Очна линия Super Liner Luminizer на LÓreal Paris – Отново доста стар продукт, който си седеше на дъното на шкафовете. Твърдата четка и издължената дръжка са супер удобни за прецизно нанасяне на очна линия, но като минус мога да отчета, че самият пигмент не беше достатъчно наситен и се налагаше да се напластява, за да се постигне плътен цвят.

Бих ли купила отново? – Бих пробвала някой друг вариант от тази серия.

🔆 И за финал оставям категорията „Други“:

Омега-3 Now и свещ ИКЕА Портокал
Омега-3 капсули Now и свещ ИКЕА Портокал

14. Now Omega-3 капсули – Преминавайки към малко „по-здравословен“ начин на живот и запознавайки се с основите на здравословното хранене, реших да включа към ежедневието си употребата на хранителни добавки. Прибегнах към Омега-3, заради нейните положителни ефекти върху цялостното здравословно състояние. След дълго обмисляне към коя марка да се насоча, се реших да си поръчам от iherb.com варианта на Now и определено останах доволна от него. Това към момента е най-добрата Омега-3, която съм пробвала и няма нищо общо с тези, които се продават по аптеките.

Бих ли купила отново? – Да!

15. Ароматна свещ Портокал от IKEA – Харесвам свещите на IKEA, особено заради съотношението цена-качество. Изключително достъпни, а в същото време миришат прекрасно. Единствен минус е, че няма особено богат избор от аромати, но за сметка на това всички миришат чудесно и като се запалят не са задушаващи и не миришат супер тежко.

Бих ли купила отново? – Да!

Това бяха продуктите, които успях да изхарча през последните месеци и които се реших да изхвърля, защото не ми харесват. Сред тях има много любими продукти, но също така и тотални разочарования.

А вие използвали ли сте някой от тези продукти и какво ви е мнението за тях?